© 2019 by Patrick Renier - APR Works

  • Facebook Social Icon

NIEUWS

KBL 2019 Website_JAAR 2019.jpg
GEEF - Lisa del Bo - Cover APR-241 CDs .

‘GEEF’ IS DE NIEUWE SINGLE VAN LISA DEL BO

Stilzitten is niets voor Lisa del Bo. Ze is graag bezig en als zangeres steekt ze het liefst haar muzikale energie in meerdere zaken.

Zo zal haar succesvolle Lisa Gelooft-tournee vanaf september weer door Vlaanderen trekken, maar met de zomer in het land heeft Lisa ook de tijd gevonden om een gloednieuwe singel op de wereld los te laten. 

Het nummer heet ‘Geef’ en deze prachtige single is weer terug old school Lisa del Bo.

Dat betekent een straffe tekst en een melodie die zich na 2 beluisteringen in je hoofd nestelt om daar niet snel weg te gaan.

De muziek is heerlijk meeslepend en past perfect bij de zomerperiode waar het allemaal een tikje rustiger en lomer mag.

De Nederlandstalige tekst die een mooi verhaal vertelt en die Lisa met veel gevoel zingt,  werd geschreven door Stefaan Fernande

die ook al songs leverde aan Clouseau, Niels Destadsbader en Stan Van Samang.

‘Geef’, de nieuwe single van Lisa del Bo, is een bijzonder mooi nummer dat weer een verrassende kant van deze veelzijdige zangeres laat zien.

Met grote verwondering en bewondering voor alle uitverkochte concerten van 'Lisa gelooft', heb ik de afgelopen maanden ontzettend genoten van dit mooie verhaal.

Daarom, een hartelijk en welgemeende

'Dank je wel' aan iedereen die mij tot hiertoe zo fijn heeft gesteund met het album en de concerten ‘Lisa Gelooft’.

Het album blijft uiteraard te koop en in mijn agenda kan je zien dat we de concerten vanaf september weer overal in Vlaanderen, met veel enthousiasme, liefde en overtuiging, hervatten. 

Maar we gaan de zomer in met een nieuwe single…. En daarover brengen we jullie heel snel meer nieuws.

Tot gauw, xxx

LDB_Adv_Moederdag 2019_WEB.jpg
CDs cover VERGEVEN.jpg

VERGEVEN

(Muziek: John Terra - Tekst: Daniel Ditmar)

Vergeven is de tweede single die Lisa del Bo uitbrengt uit haar album ‘Lisa gelooft’.
Wie na een stommiteit of een fout het zinnetje ‘ik vergeef je’ te horen krijgt,
weet hoe heilzaam en bevrijdend die 3 eenvoudige woorden kunnen zijn.
De tekst van het liedje gaat over deze 3 woorden… een tweede kans… een nieuw begin…

CD cover Lisa Gelooft.jpg

Een langgekoesterde droom die in vervulling gaat

Lisa del Bo kijkt uit naar het najaar, want dan wordt een droom eindelijk werkelijkheid.

Vanaf oktober legt ze zich vol overgave toe op een uniek zijproject in haar carrière.

 

Lisa die nooit onder stoelen of banken gestoken heeft dat ze gelovig is, gaat vanaf 12 oktober vijf unieke kerkconcerten geven. In een intimistische setting zingt ze een selectie van de mooiste religieuze liedjes aangevuld met nummers die de boodschap van vertrouwen, verdraagzaamheid,

hoop en liefde voor elkaar uitdragen. Ze brengt klassiekers zoals ‘Onze Vader’ en ‘Ave Maria’, maar ook originele en hedendaagse songs in een mooie, Nederlandstalige bewerking.

 

Lisa’s droomproject komt tot stand in samenwerking met uitgeverij Halewijn die
Kerk & Leven uitgeven en dit jaar hun 65-jarig bestaan vieren. Om die verjaardag luister bij te zetten, geeft de zangeres in elk van de vijf Vlaamse bisdommen een concert onder de noemer ‘Lisa gelooft’.

 

Zoals Romelu Lukaku vlak na het einde van de wedstrijd België-Panama op het WK voetbal in Rusland op het veld knielde, de handen ten hemel richtte en in gebed verzonken zat, en op die manier zijn geloof openlijk uitte, zo zingt Lisa in deze concertreeks vrijuit over haar geloof. “Dit is een wens die vervuld wordt”, aldus de zangeres. “Mijn geloof maakt me gelukkig en geeft me vertrouwen. Ik wil dat niet wegsteken. Ik wil gewoon meegeven hoe fijn het is te mogen geloven, te weten dat er Iemand is die bij je is en altijd met je meegaat.

En wees gerust, ik heb geen enkele behoefte om belerend of bekerend te zijn”, lacht Lisa.

 

Bij het project ‘Lisa gelooft’ hoort ook een gelijknamig album dat gereleased wordt op de dag van het allereerste kerkconcert op vrijdag 12 oktober.

Het album bevat de liedjes die Lisa zal zingen tijdens haar kerkconcerten. Voor de teksten van de nummers kon de zangeres een beroep doen op een paar grote namen. Jan De Vuyst was meteen bereid om een aantal zeer mooie teksten te schrijven die recht naar het hart gaan. Ook Lisa’s collega en vriend Bart Herman kroop in z’n pen en verraste haar met enkele van zijn meest spirituele en inspirerende teksten.

Het hele album ademt, net als de kerkconcerten, een warme en authentieke sfeer uit.
Het is ingetogen maar tegelijk erg krachtig. Puurheid wordt gekoppeld aan schoonheid en de songs zijn stuk voor stuk pareltjes die het verdienen om ontdekt te worden. Zo heeft het liedje ‘Altijd Welkom’ alles in huis om uit te groeien tot een echte klassieker. Dit nummer, origineel van Foy Vance maar nog mooier in zijn live-versie met Ed Sheeran kreeg een prachtige Nederlandstalige bewerking. Ontroerend is dan weer ‘Aan mijn lieve, kleine Liza’, een liedje dat gebaseerd is op een liefdesgedicht dat de vader van Lisa als jonge kerel voor haar moeder schreef.

Dit project dat Lisa al lang in haar hoofd had, is zeker het ontdekken waard.

Het album ‘Lisa gelooft’ is te verkrijgen vanaf vrijdag 12 oktober via de reguliere verkoopskanalen.

TICKETS RESERVEREN

Wie dat wil, kan een ‘Lisa gelooft’-kerkconcert bijwonen.

Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop zo lang de voorraad strekt.

Reservering kan online via: www.kerknet.be/lisagelooft

Locaties en data:

  • O.L.V. SINT-PIETERS GENT – VRIJDAG 12 OKTOBER OM 20 UUR

  • SINT-QUINTINUSKATHEDRAAL HASSELT – VRIJDAG 19 OKTOBER OM 20 UUR ==> UITVERKOCHT

  • MARIAHAL SCHERPENHEUVEL – ZONDAG 21 OKTOBER OM 15 UUR

  • SINT-ANNA TEN DRIEËN ANTWERPEN (LINKEROEVER) – ZATERDAG 27 OKTOBER OM 20 UUR

  • SINT-PIETERSKERK KUURNE – ZONDAG 28 OKTOBER OM 15 UUR


HET KERKCONCERT ‘LISA GELOOFT’ OOK IN UW PAROCHIE.

Indien u dat wenst, kunt u in uw eigen parochie ook een intimistisch en inspirerend ‘Lisa gelooft’ - kerkconcert organiseren.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact:         Boekingen: info@thijbo.be | +32 479 926 955
                       Management: patrick.renier@aprworks.be | +32 476 256 441

DE LENTE BRENGT ROZEN VOOR LISA DEL BO

De roos staat symbool voor de liefde en de nieuwste single van Lisa del Bo, 
‘EEN GOED JAAR VOOR DE ROZEN’ is een liedje om meteen verliefd op te worden.

In haar carrière heeft Lisa altijd het talent gehad om liedjes van vroeger naar haar hand te zetten. Ook ‘EEN GOED JAAR VOOR DE ROZEN’  is een pareltje uit de muziekgeschiedenis waar ze haar eigen touch aan gegeven heeft. 

Liefhebbers van de eighties herinneren zich ongetwijfeld nog ‘GOOD YEAR FOR THE ROSES’ waarmee Elvis Costello in 1981 een hit scoorde in België en Nederland. Minder geweten is dat countrylegende George Jones het tien jaar vroeger ook al uitgebracht had. En nu is er dus Lisa’s versie, die absoluut niet moet onderdoen voor de versies van haar voorgangers.  ‘Wil ik mij een liedje eigen maken, moet ik me volledig kunnen terugvinden in de tekst.’ zo zegt Lisa. En dat is met ‘EEN GOED JAAR VOOR DE ROZEN’ perfect gelukt. In elke relatie valt het vroeg of laat wel eens voor dat er spanningen zijn, maar ik geloof dat er heel wat kan opgelost worden door de dingen uit te praten.

En van een beetje water in de wijn te doen, is nog niemand gestorven.’

Lisa zet met haar nieuwe single de lijn verder van kwalitatieve covers. ‘Mijn hart ligt voor een stuk bij die oude muziek’, aldus Lisa. ‘Ik vind dat een echte schatkamer en het is zalig om daar een nummer uit op te diepen, het te herwerken en het mijn stempel te geven. Ik merk ook tijdens mijn optredens dat nostalgie nu nog steeds lekker voelt.

Dat is ook de reden waarom veel mensen zo graag naar ‘Van algemeen nut’ met Steven Van Herreweghe kijken, of naar ‘Groeten Uit’ op VTM.’

Deze nieuwe single is de voorbode van nog veel meer moois dat er zit aan te komen. Want Lisa is bezig met de voorbereiding van een nieuw album. De lat ligt hoog want haar vorige cd Jokers & Pokers leverde heel wat liedjes op die veel gedraaid werden op de radio. Gelukkig zit het in haar karakter om steeds beter te willen doen. Dat belooft dus voor de fans, het publiek en de radiomensen.

Lisa del Bo blijft intussen nog steeds met veel goesting optreden. ‘Ik blijf dat erg graag doen. Dikwijls komen organisatoren mij vertellen dat ik de mensen gelukkig maak overal waar ik zing. Dat is natuurlijk een groot compliment en dat geeft me de energie om van elk optreden een onvergetelijke belevenis te maken en de mensen te laten genieten van mijn liedjes.’ En met ‘EEN GOED JAAR VOOR DE ROZEN’ heeft ze er weer een prachtnummer bij.

 

De nieuwe single van Lisa del Bo ‘een goed jaar voor de rozen’ is digitaal te verkrijgen vanaf dinsdag 20 maart 2018.

Sociaal project Virga Jessefeesten 2017

10.000 euro voor Kinderen van de hoop

 

Hasselt. Zopas werd in de Virga Jessebasiliek  de opbrengst van het sociaal project van de Virga Jessefeesten 2017 overhandigd aan  twee vrijwilligersorganisaties  Domo vzw (opvoedings-ondersteuning aan huis) en vzw Lucia (financiële steun en begeleiding voor primaire noden van baby's). Luc Smeets, Voorzitter van het Virga Jessecomité: “ Als organiserend Comité van de Virga Jessefeesten zijn we blij met de respons op onze oproep om het sociaal project ‘Kinderen van de hoop’ te steunen. Via tal van acties zoals de verkoop van devotielichtjes, mirakelboekjes en met de steun van de Limburgse zangeres Lisa del Bo, die haar schouders onder de actie zette, kunnen we beide organisaties Domo vzw en Lucia vzw steunen met een bedrag van elk 5000 euro”.

Op de foto:  Deken Ali Cornelissis, Agnes Vanstraelen (Domo vzw), Luc Smeets ( Voorzitter Virga Jessecomité), Lisa del Bo,

Annemarie Renwart  (Virga Jessecomité) en Guido Breban ( uittredend voorzitter Virga Jessecomité), Lieve Pollet ( Lucia vzw), Isabel Bikkenberghs ( Jeugdkoor Arsis Kortessem).

Uit het album JOKERS & POKERS.


Lisa: "Ik hou van mooie herinneringen, maar wil niet enkel in het verleden leven. Daarom wilde ik absoluut niet alleen muziek uit mijn jeugd coveren op JOKERS & POKERS.

Voor de keuze van ‘Wachten’ kreeg ik hulp van mijn zoon Eli. Hij is 27, kijkt vanop de zijlijn toe en kent mijn muzieksmaak door en door.

Hij geeft me vaak tips, waardoor ik zelf op de hoogte blijf van recente releases.‘ Mayflowers’ van Ashley Monroe was Eli in 2015 al opgevallen.

Hij vond het echt iets voor mij en terecht, want deze country-pop met vocale tierlantijntjes ligt mij wel.

Geen wonder dat dit nummer in de studio het snelst was opgenomen.

Claudia Nieuwenhuizen schreef een tekst over hoop: ‘Als ik wachten moet, dan is dat wat ik doe.

Maar de dag zal komen… en die dag komt alles goed.’

En dit allemaal in een lekker sausje van dobro en de viool."

Geniet ervan... :-)

Uit het album JOKERS & POKERS.

 

Lisa: 'The Eagles kleurden mijn jeugd. Ik zong het repertoire van de Amerikaanse band feilloos mee: ‘Hotel California’, ’New kid in town’, ‘Tequila Sunrise’…   De verzamelaar met hun hits van 1971 tot 1975 is het best verkochte album aller tijden in Amerika. De groep bleef na een onderbreking van 14 jaar ook nadien optreden en sterk materiaal maken. Zo was er in 1994 ‘Love will keep us alive’, dat door hun bassist Timothy B. Smith werd ingezongen. Het verscheen nooit als single, maar werd toch een radiohit. 

Luister en je begrijpt meteen waarom: de melodie is zo logisch, catchy en toegankelijk. Vandaar dat ‘Liefde woont in mijn hart’ er in de studio ongewoon snel op stond. Ik zong het vanzelf. Saskia Vanderheyden schreef een optimistische, blije tekst.

Als je goed luistert merk je dat er op het album JOKERS & POKERS geen enkel triestig liedje staat.’

Lisa:

"Patrick Renier werkte vroeger 12 jaar met Belle Perez samen en kent de Spaanse muziekwereld dan ook door en door. 

Hij maakte me extra attent op dit pareltje van Juan Luis Guerra, je weet wel… die van “Burbujas de amor”. 

Ook al versta je geen woord van ‘Solo tengo ojos para ti’, toch voel je dat dit over de zoete liefde gaat. 

En je hoort op het origineel ook duidelijk hoe hij bepaalde klanken als een extra instrument gebruikt.

Dat effect en die doorleefde stem wilde ik ook bij ‘Als ik jou zie’. 

Mijn versie is daarom heel lief en klein, maar zonder overdreven meligheid. 

De geslaagde solo met de bandoneon zorgt voor een extra romantisch gevoel. 

De opgewekte tekst van Saskia Vanderheyden is een liefdesverklaring, die je zo op een kaartje bij Valentijn kan zetten en die perfect bij mij past. 

‘Ik voel me hemelsblij als ik jou zie’: zo voelt mijn relatie met mijn man Joske na 35 jaar nog steeds aan. Lucky me!’

En dit met Valentijn binnenkort…"

Draag vzw Kleine Prins een warm hart toe !

VZW Kleine Prins is meer dan 40 jaar geleden opgericht en werkt volledig met vrijwilligers.

Wij begeleiden gezinnen die getroffen worden door kanker of een andere levensbedreigende ziekte van een kind voor de leeftijd van 18 jaar.

De werking omvat drie terreinen:  - emotionele ondersteuning: een luisterend oor zijn en de zorg van de ouders proberen te verlichten

                                                           -lotgenotenwerking door het organiseren van 4 feestelijke activiteiten per jaar voor alle gezinnen.

                                                               -eventuele financiële steun voor medische kosten gerelateerd aan de ziekte van het kind.

De fijnste periode van het jaar is voor Lisa de kerstperiode.

Tijdens haar kerstconcerten brengt zij niet alleen een aangepast repertoire, maar verkondigt zij ook een beetje de Blijde Boodschap.

‘How Great Thou Art’ past hier perfect bij. 

Lisa: "Vorig jaar zong ik deze traditional voor het eerst en omdat ik toen een opvallende staande ovatie had gekregen,

suggereerde mijn producer Patrick Renier om een Nederlandstalige versie als bonus op mijn nieuwste album JOKERS & POKERS te zetten. 

Bart Herman zorgde met veel respect en de juiste woorden voor een fantastische tekst.

Ik bén gelovig en meen elk woord van wat ik zing. ‘Hoe Groot Zijt Gij’ mogen ze later op mijn begrafenis draaien.

Aan het begin en zelfs nog eens op het einde :-)"

Op vrijdag, 23 december brengt Lisa de mooiste kerst melodieën tijdens haar jaarlijks kerstconcert:

Kerst bij Lisa - 23 dec 2016 - Schoonbeek - Gast: Bart Herman

Lisa del Bo heeft net haar 25e jaar als artieste achter de rug, maar viert in 2016 opnieuw feest !

 

1996-2016: Na 20 jaar zet zij haar Joker nog eens in !

Ze deed het al eens, 20 jaar geleden met “Liefde is een kaartspel” op het Eurovisie Songfestival in Oslo.

Nu, in 2016, zet ze haar Joker opnieuw in met een nieuw album: JOKERS & POKERS.

Een nieuwe gepimpte versie van LIEFDE IS EEN KAARTSPEL zou een oneer zijn voor het originele.

Neen, Lisa neemt de uitdaging aan om haar favoriete liedjes, die ze altijd al eens had willen zingen, in een nieuw jasje te steken.

Uiteraard voorzien van Nederlandse teksten bewerkte ze internationale hits op z’n Lisa del Bo’s.

Speciaal hieraan is dat het allemaal hits geweest zijn die door mannen gezongen werden.

Nu dus gebracht door Lisa met veel liefde voor… ja eigenlijk wel een beetje haar versie van Liefde voor Muziek.

Op zaterdag, 24 september stelt Lisa haar nieuw album LIVE voor aan het grote publiek:

Lisa del Bo – Liveconcert - JOKERS & POKERS - 24 sept 2016 - CC Hasselt

Lisa is haar troeven aan het uitspelen !

Na de vele nostalgische reacties op Lisa’s cover van het SCABS nummer: VIER AZEN OP EEN RIJ speelt zij haar volgende troef uit met:

JIJ TEKENT MIJN LEVEN.

Ditmaal een Nederlandstalige bewerking van THE FIRST CUT IS THE DEEPEST, in 1967 geschreven door Cat stevens en door velen gecoverd waaronder ook Rod Steward die er in 1976 een dikke hit mee scoorde.

JIJ TEKENT MIJN LEVEN werd door Daniel Ditmar voorzien van een Nederlandstalige tekst

en Lisa’s producer Patrick Renier maakte er een stevige pop-versie van.

Ook deze cover staat in het teken van Lisa’s komende album JOKERS & POKERS waar zij internationale hits - gezongen door mannelijke artiesten -bewerkt tot een Lisa del Bo’tje. Het nieuwe album zal op 26 augustus in de winkels liggen en maand later laat zij echt in haar kaarten kijken door haar album live voor te stellen in het CC Hasselt.

 

Lisa del Bo – LIVE in CONCERT – JOKERS & POKERS – 24 september – CC Hasselt!

Lisa del Bo – Vier Azen op een rij

 

Na het succes van EEN NIEUWE DAG (Halleluja) brengt Lisa de 2e singel uit van haar komende album Jokers & Pokers. (release: eind augustus 2016).

Een album waarop Lisa de háár Jokers & Pokers brengt… liedjes die zij altijd eens graag gezongen had.

Dit is er eentje dat niet mocht ontbreken op dit album… en de titel kon niet beter passen in het verhaal: VIER AZEN OP EEN RIJ.

Jaja, een heuse poker legt ze hier op tafel met deze Nederlandstalige versie van de prachtige Scabs-song: Four aces in a row.

Hallelujah !

 

Nieuwe singel en videoclip !!!

Vanaf nu te downloaden bij:

Vanaf nu te bekijken:

Lisa del Bo - Een nieuwe dag… Hallelujah !

 

Lisa zou in 2016, het jaar dat 'Liefde is een kaartspel' 20 jaar bestaat, 4 troeven uitspelen.

Joker 1 is al een feit… haar nieuwe prachtige website !

Joker 2 wordt een nieuw album, JOKERS en POKERS, waarvan de eerste singel, EEN NIEUWE DAG, de lente aankondigt.

De zon komt er stilaan weer door, de vogels beginnen te fluiten, de dagen worden langer en iedereen is de winter beu.

Tijd voor nieuwe energie die Lisa mooi bezingt in dit mooie lied op tekst van Claudia Nieuwenhuizen… Hallelujah !

Luister, je wordt er gewoon goed gezind van... dat hebben we nu wel nodig :-)

Nieuwe single:

"EEN PAREL ALS JIJ"

uit het album

"25 jaar Lisa del Bo"

 

4 sept 2015 - APR Works Records

Lisa gaat de uitdaging niet uit de weg.

Als single uit haar Jubileumalbum "25 Jaar Lisa del Bo" kiest ze voor "Een Parel Als Jij", een Nederlandstalige versie van Kodaline's "All I Want".

Het album werd gereleased op 15 augustus, wat maakt dat vele radio's de nieuwe single reeds in hun playlist opgenomen hebben.

 

Lisa zal haar nieuwe single tevens live brengen op haar Jubileumconcert dat doorgaat op 12 september in het

CC Hasselt.

Nieuw album:

"25 jaar Lisa del Bo"

 

 

 

19 aug 2015 - APR Works Records

Een DUBBEL CONCERT en een DUBBEL ALBUM is wat ons te wachten staat om haar 25e jaar op de planken te vieren !

 

Lisa presenteerde haar nieuw album aan het publiek op 15 augustus in het Casino van Blankenberge tijdens een 

LIVE-Concert waar ze de mooiste liedjes uit haar carrière bracht. Op 12 september doet ze haar 2e jubileumconcert in het Cultureel Centrum van Hasselt nog eens over met als gasten: Bart Herman, John Terra, Peter Koelewijn en Christof.

 

Het nieuwe album (2CD) ligt op vrijdag 21 augustus in de winkels.

 

CD1:   

Een overzicht van de bekendste liedjes,

 

CD2:

De mooiste melodieën die zij ooit gezongen heeft.

 

Lisa zelf, vanuit het hart:

De afgelopen 25 jaar, bijna de helft van mijn leven, zijn de meest fantastische jaren geweest die iemand zich kan wensen. Ik wil dan ook IEDEREEN bedanken die mij gesteund, bijgestaan, begeleid en gevolgd heeft. 

Ik denk hierbij aan de hele muziekbusiness: alle boekers, de media, mijn producers, muzikanten en crew over de jaren heen. Maar ook aan mijn familie en vrienden en vooral aan mijn publiek, mijn fans ! 

 

Bedankt dat jullie in mij geloofd hebben !

 

Lisa xxx

 

Welkom op deze nieuwe...

 

"www.lisadelbo.be"

 

20 jan 2016 - APR Works

Er staat ons weer een jaar vol uitdagingen te wachten...

... te beginnen met deze nieuwe website...

                                                     ... en ik ben er trots op !

Het werd tijd voor wat restyling, wat nieuws, wat niet betekent dat de vorige site het niet goed gedaan zou hebben en daarom ook... bedankt Ellen !

Maar na een tijdje verander je toch ook van wagen, waarom dus niet van site :-)

 

2016 brengt weer heel wat met zich mee, een nieuwe site, een nieuw album, misschien wel een paar liveconcerten, en niet te vergeten KERST BIJ LISA, dat ondertussen

een traditie aan het worden is.

 

Jaja, dit jaar zet ik mijn JOKER weer eens in want het is

20 jaar geleden dat "LIEFDE IS EEN KAARTSPEL" werd geboren. Het bracht mij naar Eurosong (Oslo1996) en na 20 jaar kan/mag ik nergens optreden zonder het te zingen.

Het is mijn geluksbrenger geworden !

 

Jullie horen nog wel welke JOKERS er straks als troeven uitgespeeld zullen worden :-)

 

Tot gauw, 

 

Lisa xxx